Klimatkonferensen 2024

Torsdag 17 oktober

Använd klimatrisken som en resurs! Under Klimatkonferensen får du lyssna till spännande presentationer från näringsliv och organisationer. Hur kan vi kraftsamla för att minska vår klimatpåverkan och samtidigt anpassa oss till klimatförändringen?

Program i korthet

Här uppdaterar vi inom kort om konferensens innehåll och vilka som ska tala – håll utkik!

Under Klimatkonferensen får du lyssna till bland annat Peter Alestig, journalist och författare till boken ”Världen som väntar”, Mattias Goldmann, miljödebattör samt Klimatrådets ordförande och Jönköpings läns landshövding Brittis Benzler

Praktisk information

Tid: Torsdag 17 oktober, kl. 08.30 – 12.30. Fika från 08.30, konferensen startar kl. 09.00 och avslutas kl. 12.30 med en vegetarisk lunchwrap.
Plats: Elmia (Rydbergssalen), Jönköping.

Talare

Peter Alestig

Sveriges klimat genomgår just nu en dramatisk förändring. Det snöar mindre, regnar mer och blir allt varmare. Samtidigt förändras vår omvärld både av klimatförändringarna och omställningen mot förnybar energi. I den kritikerrosade boken Världen som väntar tecknar klimatjournalisten Peter Alestig en bild av hur våra liv kommer att påverkas av den globala uppvärmningen. Hur slår extremvädret mot vår hälsa? Hur påverkas priset på vår mat och värdet på din villa? Hur påverkas Sverige av den geopolitiska maktkampen i klimatomställningens spår? 

Peter Alestig är klimatredaktör på Dagens Nyheter. Han har länge bevakat frågor om klimat och hållbarhet, samt arbetat som Afrikakorrespondent.

 

Moderator för dagen

Årets klimatkonferens modereras av Sara Norrby Wallin!

Sara Norrby Wallin är den drivna kommunikationskonsulten och moderatorn som brinner för kommunikation och samarbete. Hennes närvaro på scen i kombination med hennes drivkraft för hållbar samhällsutveckling gör henne som klippt och skuren till moderator för Klimatkonferensen.

 Till vardags driver Sara företaget Bygga samarbete, med visionen att utveckla kommunikation och samarbete för ett hållbart arbetsliv.

Samarrangemang med Elmia Lantbruk

Årets klimatkonferens sker på Elmia samtidigt som Elmia lantbruk. Som anmäld deltagare till Klimatkonferensen får du fribiljett att delta på Elmia lantbruk på eftermiddagen torsdagen 17 oktober samt ett skräddarsytt program med höjdpunkter från mässans innehåll just den dagen – ta chansen att få nya perspektiv på ett smartare, lönsammare och ännu mer hållbart lantbruk.