De kan vinna årets klimatpris

I år har Klimatrådet tagit emot tio nomineringar för organisationer, personer och initiativ som bidrar till att göra Jönköpings län till ett Klimatsmart plusenergilän. Bland årets nominerade ser vi en mångfald mellan privata företag, offentlig sektor, medlemsorganisationer och privatpersoners initiativ och engagemang.

Klimatrådet delar ut Klimatpriset sedan 2012 i syfte att uppmärksamma organisationer, personer och initiativ som bidrar till länets gemensamma vision Klimatsmart plusenergilän.

Årets nominerade och finalister

– Alla nominerade förtjänar uppmärksamhet för sina insatser. Det är glädjande med en så stor mångfald. Det visar att det händer mycket inom olika områden. Det är många som bidrar till länets positiva utveckling.

Jesper Agrelius, klimat- och energiutvecklare på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du hittar översikt över alla nominerade till årets klimatpris här

Finalister

Utifrån årets nominerade har Klimatrådet utsett fyra finalister som kämpar om att bli årets pristagare:

  • Fagerhults belysning – innovativ belysningslösning.
  • CSR Småland – initiativ för hållbar utveckling.
  • HSB Parketten – klimatsmart nyproduktion med de boende i fokus.
  • Vaggeryds kommun – satsning på minskat matsvinn.

Prisutdelning

Klimatpriset delas ut under Klimatkonferensen, som i år är en kostnadsfri och digital sändning, fredagen den 22 oktober klockan 9 – 12. Årets klimatkonferens har temat mat, klimat och självförsörjning. Klimatkonferensen varvar studiosamtal med experter från offentlig sektor och näringsliv tillsammans med goda exempel från Jönköpings län.

Läs mer och anmäl dig till Klimatkonferensen