Kommunikationspaket

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet med syfte att bidra till att nå länets gemensamma vision Klimatsmart Plusenergilän. Klimatveckan präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete. Det är alla vi organisationer i Klimatrådet som bidrar till att Klimatveckan blir så bra som möjligt!

Kommunikationspaket för enhetlig kommunikation

Låt Klimatveckan fungera som ett skyltfönster för den verksamhet ni bedriver genom att visa och lyfta fram det positiva ni gör för miljön. Vi har alla, såväl organisationer som individer, ett gemensamt ansvar för klimatfrågan. Det är endast med gemensamma krafter som vi kan nå vår vision Klimatsmart Plusenergilän samt Sveriges klimatmål.

Kommunikationspaketet ger möjligheten att med få resurser skapa en enhetlig gemensam kommunikation för Klimatveckan och alla dess aktiviteter. Innehållet, som har sin grund i enkelhet, är tänkt att kommuniceras via sociala medier och extern- och internwebb. Kommunikationspaketet beslutas av Klimatrådet. Alla aktörer, oavsett om du är en del av Klimatrådet eller inte, kan välja ut hela eller delar av kommunikationspaketet och kommunicerar detta i sina kanaler.

Kontakta oss om du är i behov av fotografier i original samt rå-filer för bilder och film.

Arrangörsbrev, färdiga redaktionella texter och kommunikationstips

För att underlätta planering av kommunikationsinsatser finns färdiga redaktionella texter att använda, samt generella kommunikationstips att inspireras av. Arrrangörsbrevet innehåller viktig information till dig som planerar att arrangera en aktivitet i Klimatveckan.

Arrangörsbrev
Tips om kommunikation
Textförslag till sociala medier/webb

Bilder till sociala medier/inlägg

Det finns flera  bilder att använda till sociala medier och inlägg, välj bland bilderna nedan.

 

Filmer

Vi har två filmer, en långversion (1 minut) och kortversion (15 sekunder) om årets klimatvecka. Dessa lämpar sig att använda för att informera om hela Klimatveckan i sociala medier och intern/externwebb.

 

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.