Klimatveckan 2022 - Tema Klimatsmart näringsliv

17 - 23 oktober i hela Jönköpings län.

Klimatveckan 2022

Klimatveckan 2022 genomförs den 17–23 oktober med temat Klimatsmart näringsliv.  Årets Klimatvecka blir en kombination av digitala och fysiska aktiviteter i hela Jönköpings län. Just nu pågår planeringen för fullt – programmet uppdateras löpande! 

Syftet med Klimatveckan är att samla olika aktörer kring aktiviteter som ger ökad kunskap och inspiration kring omställning till ett klimatsmart samhälle. 

Klimatveckan i Jönköpings län arrangeras av Klimatrådet för att bidra till länets gemensamma vision Klimatsmart plusenergilän 2045. Klimatveckans program skapas tack vare alla de organisationer och personer som engagerar sig i Klimatveckans aktiviteter. 

Klimatkonferensen

En av de stora höjdpunkterna under Klimatveckan är Klimatkonferensen. Hur drar vi nytta av varandra för att klara omställningen till ett klimatsmart plusenergilän? Näringsliv och offentlig sektor kan tillsammans minska utsläppen och hitta klimatsmarta lösningar. Samarbete är nyckeln till ett framgångsrikt klimatarbete. Varmt välkommen till årets klimatkonferens, som är 20 oktober på Elmia i Jönköping. Anmäl dig senast 9 oktober.

Klimatveckans program

Anmäl aktivitet till årets Klimatvecka

Intresserad av att ordna en aktivitet under Klimatveckan? Låt Klimatveckan fungera som ett skyltfönster för den verksamhet ni bedriver genom att visa och lyfta fram det positiva ni gör för klimatet. Vi har alla, såväl organisationer som individer, ett gemensamt ansvar för klimatfrågan. Det är endast med gemensamma krafter som vi kan nå vår vision Klimatsmart Plusenergilän och Sveriges klimatmål.

Aktiviteter i Klimatveckan ska helst vara kostnadsfria och kan både vara digitala eller fysiska aktiviteter. Mer information finns här:
 Informationsbrev till arrangörer Klimatveckan 2022 (Allmänt)

Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret där ni anmäler er aktivitet. Vi återkopplar så snart vi kan med mer information.

Information för arrangörer

Vid några tillfällen ordnas digitala informationsmöten där det också finns möjlighet att ställa frågor. Mötena vänder sig främst till de aktörer som planerar att arrangera aktiviteter under Klimatveckan. Här finns länkar till dessa möten:

Tillfälle 3 28 sept kl. 9.00-9.45.

Tillfälle 4 30 sept kl. 13.00-13.45.

Sprid information om Klimatveckan

Här finns förslag på texter och bilder att använda vid kommunikation om Klimatveckan. Det är positivt om respektive organisation lägger till text om sina egna aktiviteter. Det går också bra att använda egna valfria bilder. Det är dock viktigt att det framgår att det är Klimatrådet Jönköpings län som arrangerar Klimatveckan.

Textförslag för kommunikation om Klimatveckan 2022

Bilderna ska användas som de är och inte redigeras eller förändras. Du kan spara ner bilden genom att klicka på den och välj ”spara som…”. 

Klimatrådets logga finns under fliken Om Klimatrådet

Kontaktuppgifter

Klimatveckan planeras av en projektgrupp och har även en styrgrupp med representanter från offentlig sektor och näringsliv i Jönköpings län. Mer information om varje enskild programpunkt finns hos respektive arrangör. 

Har du frågor om Klimatveckans program eller vill justera något i din programpunkt?

Kontakta oss på: klimatradet.jonkoping@lansstyrelsen.se

 

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.