Klimatveckan 2022 - Tema Klimatsmart näringsliv

17 - 23 oktober i hela Jönköpings län.

Klimatveckan 2022

Klimatveckan 2022 genomförs den 17–23 oktober med temat Klimatsmart näringsliv.  Årets Klimatvecka blir en kombination av digitala och fysiska aktiviteter i hela Jönköpings län.  Just nu pågår planeringen för fullt – programmet uppdateras löpande.

Syftet med Klimatveckan är att samla olika aktörer kring aktiviteter som ger ökad kunskap och inspiration kring omställning till ett klimatsmart samhälle. Klimatveckan innehåller både digitala och fysiska aktiviteter i hela Jönköpings län.

Klimatveckan i Jönköpings län arrangeras av Klimatrådet för att bidra till länets gemensamma vision Klimatsmart plusenergilän 2045.

Klimatkonferensen 2022

Klimatkonferensen är en av höjdpunkterna under Klimatveckan. Årets klimatkonferens äger rum torsdag 20 oktober 8.30-12.30 (+mingellunch) på Elmia i Jönköping. Det går även att titta på konferensen digitalt. 

Just nu arbetar vi med konferensens innehåll. Programmet uppdateras löpande. Vi återkommer med hur du kan anmäla dig till konferensen. 

Dagen kommer innehålla:

  • Utdelning av Klimatpriset
  • Exempel på hur samarbeten mellan näringsliv och offentlig sektor kan bidra till ökad klimatnytta
  • Exempel på hur företag kan jobba med klimat- och energifrågan i hela värdekedjan och hur arbetet kan stärka varumärket och möjliggöra framtida affärer.

Medverkar gör bland andra Husqvarna AB och AGES industri. Moderator för konferensen är Nina Ekelund, Hagainitiativet.

Anmäl aktivitet till årets Klimatvecka

Intresserad av att ordna en aktivitet under Klimatveckan? Anmäl dig genom formuläret nedan. Genom att anmäla aktivitet så ingår du i Klimatveckans officiella program som uppdateras löpande.  

Låt Klimatveckan fungera som ett skyltfönster för den verksamhet ni bedriver genom att visa och lyfta fram det positiva ni gör för klimatet. Vi har alla, såväl organisationer som individer, ett gemensamt ansvar för klimatfrågan. Det är endast med gemensamma krafter som vi kan nå vår vision Klimatsmart Plusenergilän och Sveriges klimatmål.

Aktiviteter i Klimatveckan ska vara kostnadsfria och kan både vara digitala eller fysiska aktiviteter. Mer information finns här: Informationsbrev till arrangörer Klimatveckan 2022 (Allmänt)

Klicka på knappen nedan för att komma till formuläret där ni anmäler er aktivitet. Vi återkopplar så snart vi kan med mer information. 

Vid några tillfällen ordnas digitala informationsmöten där det också finns möjlighet att ställa frågor. Mötena vänder sig främst till de aktörer som planerar att arrangera aktiviteter under Klimatveckan.

Här finns länkar till dessa möten:

Tillfälle 1 25 aug kl. 9.00-9.45

Tillfälle 2 26 aug kl. 13.00-13.45

Tillfälle 3 28 sept kl. 9.00-9.45

Tillfälle 4 30 sept kl. 13.00-13.45

Hjälp oss att sprida information om Klimatveckan

Här finns förslag på texter och bilder att använda vid kommunikation om Klimatveckan.

Bilderna ska användas som de är och inte redigeras eller förändras.

Det är positivt om respektive organisation lägger till text om sina egna aktiviteter. Det går också bra att använda egna valfria bilder. Det är dock viktigt att det framgår att det är Klimatrådet Jönköpings län som arrangerar Klimatveckan.

Textförslag för kommunikation om Klimatveckan 2022 (Allmänt)

Klimatrådets logga finns under fliken Om Klimatrådet

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.